Mosselen

Mosselen

Oesters

Oesters

Kreeft

Kreeft

Schelpdieren

Schelpjes

Krab

Krab

Veggies

Zeegroenten

Oesterkweek- en verwerking

Van oesterbroed tot oestermandje. Wij doen alles zelf.

Oesterpercelen

Voor de oesterkweek gebruiken wij onze speciaal daarvoor bestemde percelen in de Oosterschelde en in het Grevelingenmeer. We proberen zo veel mogelijk broed op te vangen, want hoe meer broed, hoe meer oesters er voor de consumptie zullen ontstaan. Daarom leggen we lege mosselschelpen op de percelen. Het oesterbroed kan zich aan deze collectoren vastzetten en gaan groeien. Door de groei breekt de mosselschelp steeds een beetje verder af. Uiteindelijk blijft er alleen een oester over. 

Oesterpercelen Qualimer

Oesterputten

Oesters worden na het opvissen direct naar de kant gebracht. Daar sorteren we de oesters eerst op grootte. Vervolgens worden ze opgeslagen in onze oesterputten die gevuld zijn met Oosterscheldewater. Daar blijven ze totdat ze worden verpakt. Wilt u zo’n oesterput eens zien? Dat kan op afspraak. Dan kunt u meteen een paar oesters proeven.

Oesterputten Qualimer

Oesters eten en bereiden

Oesters kun je heerlijk rauw eten. Beetje limoen of citroen erbij en smikkelen maar! Eigenlijk heb je er verder weinig meer bij nodig, zeker als je de Zeeuwse platte oesters neemt met hun unieke zilte smaak. Maar u kunt natuurlijk ook eens een ander recept proberen. De beroemde oesters van Nam Kee  bijvoorbeeld. Of een van de andere inspirerende Recepten met oesters.

Oesters eten Qualimer